Marquez: Imel sem kamenček v očesu

Avtor prispevka: , objavljeno 8. septembra 2018 .

Marc Marquez je po kvalifikacijah dejal, da mu je ob padcu v oko priletel majhen kamen, ki si ga v naglici ob teku v garaže ni spravil iz očesa. Tako je zadnji del kvalifikacij odpeljal s kamenčkom v očesu. Španec je v drugem delu kvalifikacij poizkušal izboljšati čas Jorgeja Lorenza, ob tem pa je v petnajstem zavoju padel. Takoj se je pobral in se s skuterjem zapeljal do garaže, kjer je nato hitro sedel na rezervni motocikel. Kjub temu, da mu je ostalo časa še za dva hitra poizkusa svojega časa ni izboljšal in kvalifikacije končal na petem mestu. Po kvalifikacijah je povedal:

 

“To ni izgovor – toda, ko sem padel se je vizir odprl, v tem trenutku mi je v oko priletel majhen kamenček. Hitro sem se pobral in stekel po rezervni motocikel. Ob tem je bilo zelo težko ohraniti zbranost. V garaži sem si oko očistil z vodo in spravil kamenček ven. Želel sem čim prej sesti na motocikel. Tudi voznik skuterja je vozil zelo hitro. Tako hitro, da sem mislil, da bova padla. Opravil je odlično delo, meni pa žal ni uspelo izboljšati svojega časa.”

Padec se je zgodil v drugem (od treh načrtovanih) poizkusov Marqueza, ki se je že pred kvalifikacijami zavedal velike verjetnosti padca.
“Danes sem zbral takšno strategijo, saj sem nekako čutil veliko verjetnost padca.”
Španec je ob tem dodal, da je bil pomemben faktor padca tudi med obnašanjem motocikla na srednje trdih pnevmatikah, ki jih je uporabljal za testiranja ritma za dirko, ter mehkimi pnevmatikami, ki jih je uporabljal na kvalifikacijah.
“Pri padcu sem precej hitro izgubil spredji del, saj sem bil preveč agresiven. Pomembno je da nisem poškodovan.”