Marquez: Honda ni blizu zmagi

Avtor prispevka: , objavljeno 14. maja 2021 .

Marc Marquez je po prvih prostih treningih v Le Mansu dejal, da bo Honda na prvo zmago po Valenciji 2019 morala še počakati, saj “ne vidi nobenega Hondinega dirkača, ki bi bil blizu zmagi.”

Honda je lani utrpela eno najtežjih sezon v razredu MotoGP, potem ko se je Marquez poškodoval na prvi dirki, preostale pa je moral izpustiti. Tudi letos Honda sezone ni začela najbolje, saj se še nobeden izmed njihovih dirkačev ni zavihtel do stopničk na kateri izmed štirih dirk.

Petkovi treningi so pokazali žarek upanja, potem ko je Honda po dirki v Španiji pripravila natrpan urnik za testni dan, ki je sledil. Toda kljub vzpodbunim rezultatom Marquez dvomi, da lahko Honda ta konec tedna prekine voj niz porazov. “Lani je moj brat Alex skoraj zmagal v Aragoniji in tukaj, Polu (Espargaroju) pa to dirkališče močno ustreza, zato bo hiter. V Jerezu je bil hiter tudi (Takaaki) Nakagami, toda po pravici povedano, noben izmed Hondinih dirkačev ni blizu zmage. Prvi cilj so zagotovo stopničke, predvsem pa, da več naših dirkačev dirko konča znotraj prve osmerice ali peterice.

Kljub temu pa verjamem, da bomo do konca sezone zabeležili nekaj zmag.”

Marquez je imel na suhi stezi drugega prostega treninga nekaj več težav, kot dopoldan na mokri progi, potem ko še vedno okreva po devetmesečnem premoru po poškodbi. “V mokrih pogojih se nisem počutil tako slabo, saj je vožnja v dežju nekoliko manj fizično zahtevna. V suhih pogojih pa sem imvel več težav. Toda ko sem videl, da sem postavil osmi čas, sem bil zadovoljen. Začel sem preizkušati različne nastavitve, a sem dojel, da ni bila težava v motorju, temveč v meni. Za zdaj moje povratne informacije še niso tako natančne, kot so bile. Toda to je moje delo in tu se moram izboljšati.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish