Marquez: Honda in Ducati zelo izenačena

MotoGP: Honda in Ducati sta izenačena
Avtor prispevka: , objavljeno 3. maja 2019 .

Marc Marquez je po prvih dveh prostih treningih v Jerezu zadovoljen. Dan je sicer končal z drugim najboljšim časom, toda težave, zaradi katerih je odstopil v Austinu se tu niso ponovile. “Zadovoljen sem, ker smo naredili velik korak naprej in smo na dobri poti, da bo naš motocikel zmagovalen na vseh stezah,” je povedal. “V tovarni na Japonskem so svoje delo opravili hitro in dobro, kar nas motivira in pomirja.

Zgodaj je še, toda zdi se, da sta tovarniška Ducatija hitra. Tudi (Cal) Crutchlow in Jorge (Lorenzo) sta postavila dobra časa. Jorge je bil še posebej hiter dopoldan. Vozil sem za njim in videl sem, kje je dober in kje je slabši. Zelo hiter je na vstopu v ovinek, čeprav Honda tam ni najboljša. Ne vem sicer, na katerih gumah je vozil, toda vedno je bil hiter na stezah, ki nudijo več oprijema in ne bi bil presenečen, če bo jutri tretji trening končal na vrhu. Za zdaj pa me kljub temu bolj skrbi trojica, ki je pred mano tudi v točkovanju prvenstva.”

Marc je prosta treninga izkoristil za primerjavo različnih zmesi gum. Vsaj za zdaj se mu zdi, da mehkih gum ne bo uporabil. “Mislim, da niso uporabne. Preizkusil sem vse zmesi in bil sem hitrejši na rabljenih trdih gumah, kot na mehkih. Seveda se stvari tekom konca tedna spreminjajo, toda za zdaj mehke gume ne bi uporabil na dirki.”