Marquez: Honda ima v Le Mansu težave

Avtor prispevka: , objavljeno 7. maja 2016 .

Marc Marquez na svoji domači dirki v Jerezu ni mogel tekmovati z dirkačema Yamaha za tretjo zaporedno zmago, potem ko je osvojil dirki v Argentini in Austinu. Kot kaže pa se bo tudi ta konec tedna Španec moral zadovoljiti z nižjo uvrstitvijo, saj karakteristika steze ne ustreza Hondinemu motorju.

“Tu bomo imeli veliko težav zaradi veliko močnih pospeševanj,” je pojasnil trenutno vodilni v skupnem seštevku prvenstva. “Ogromno izgubljamo v prvem in tretjem sektorju. Prvi je povezan s pospeševanjem na dolgo ravnino. Delamo na tem, da bi omejili škodo, toda vem, da bomo ta konec tedna imeli težave.”

Honda je na testiranjih po dirki v Jerezu poskušala najti rešitve za največjo šibko točko njihovega paketa, toda Marquez je pojasnil, da v tem pogledu niso napredovali. “Poskušamo izboljšati naša pospeševanja, vendar je to težko, saj so pogonski agregati zapečateni. Hondi ni uspelo najti rešitev, zato poskušamo nekaj narediti z aerodinamiko, a krilca ne delujejo dobro.

Na drugi strani imamo nekaj močnih točk v našem paketu, ki jih moramo izkoristiti, vendar na tej stezi jih ne moremo,” je še dodal Marquez, ki je oba petkova treninga končal na tretjem mestu.

Foto: Honda