Marquez hoče še več bojev z Rossijem

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2014 .

Zmagovalec prve letošnje dirke v Katarju, Marc Marquez je navdušen nad možnostjo nadaljnjih bitk za mesta z Valentinom Rossijem, kakršno smo videli v nedeljo.

Aktualni svetovni prvak je kljub ne popolnoma zaceljenemu zlomu noge v nedeljo uspel premagati izkušenega Italijana in v žep pobasati prvih 25 točk. 21-letni dirkač Repsol Honde pa se že veseli naslednje dirke v ameriškem Teksasu, kjer je lani zabeležil prvo zmago v kraljevem razredu motociklizma.

“Dirka je bila odlična za navijače, toda teh 25 točk je zame prav tako pomembnih, saj sem zardi poškodbe moral izpustiti testiranja pred sezono,” je dejal Marquez. “Konec tedna je bil zelo nenavaden, saj se je na vrhu izmenjalo kar nekaj dirkačev, ki jih ponavadi ni v ospredju.

Na naslednji dirki bomo videli, če je to normalno. Vsekakor upam da, saj bo s tem šov še toliko večji. Zelo sem užival v zadnjem krogu z Valentinom. Lani sva se borila in takrat sem se moral zadovoljiti z drugim mestom, letos pa sem v boju zmagal. Upam, da bo takšnih soočenj v bodoče še več.

Skrbelo me je, kako bo v drugem delu dirke, ne toliko zaradi poškodovane noge, temveč zaradi desne roke, saj sem se zaradi šibke noge veliko bolj opiral na roko, ki se je po petih ali šestih krogih utrudila,” je pojasnil Marc. “Toda pomembno je, da sem bil hiter na začetku in da sem neto na koncu lahko še vedno napadal.”

Zaradi padcev Jorgeja Lorenza, Stefana Bradla, Alvara Bautiste, Andree Iannonea ter Bradleya Smitha je Španec postal nekoliko bolj previden. “Težko je bilo pridobiti samozavest in zaupanje v gume, po tolikih padcih. Vsem je nenadoma ušla prednja guma. Med dirko sem s prednjo gumo tudi sam imel nekaj težav, toda mislim, da je bilo tako pri vseh dirkačih. Dirka je bila težka, toda 25 točk je zelo pomembnih. Morda sem imel majhno prednost, ker sem vozil s tršo zadnjo gumo. To sem izbral v zadnjem trenutku in s tem poskrbel za začudenje svojih inženirjev, toda na ogrevanju sem se na tej gumi počutil odlično, zato smo se odločili poizkusiti,” je pojasnil dirkač Repsol Honde, ki ima na prihajajočo dirko v Teksasu lepe spomine. “To je moja najljubša steza in vsekakor bom poskušal poniviti lanski uspeh.”

0 0 glas
Oceni komentar