Marquez Doviziosu odprl vrata v moštvo

Avtor prispevka: , objavljeno 3. maja 2018 .

Aktualni svetovni prvak Marc Marquez je dejal, da si pri Hondi ob sebi v bodoče želi močnega tekmeca, zato bi najraje videl, da njegov moštveni kolega ostane Dani Pedrosa, ali pa da se mu pridruži njegov trenutno največji rival za naslov svetovnega prvaka, Andrea Dovizioso, zdaj ko Johann Zarco ni več med kandidati. “Slišal sem, da so pri Hondi razmišljali o tem, da bi Danija zamenjal Zarco, saj je zelo hiter” je povedal Španec. “KTM je izbral dobrega dirkača. Sam pa bi rad, da ob meni dirka močan moštveni kolega, to pa sta lahko le Dani ali Dovi.”

Dovizioso ima tako močno podporo s strani Marqueza, ki bo, po besedah šefa moštva Honde, imel besedo pri izbiri moštvenega tekmeca, medtem ko se sam še vedno pogaja z Ducatijem, potem ko je zavrnil njihovo prvo ponudbo. A šestkratni svetovni prvak bo ta konec tedna bolj razmišljal o dirki v Jerezu, saj ga do vodilnega Doviziosa loči le ena točka, Italijan pa tu ponavadi ni dosegal najboljših rezultatov, saj niti enkrat do zdaj dirke ni končal med prvimi tremi.

Marquez ima tako ta konec tedna lepo priložnost za prevzem vodstva v razvrstitvi prvenstva, vendar pa se zaveda, da bodo zaradi nove asfaltne podlage razlike med dirkači letos zelo majhne. “V Evropi se spremeni kar nekaj stvari, še posebej steze, ki so ožje, kot tiste, na katerih smo dirkali do zdaj. Položili so tudi nov asfalt, zato sem prepričan, da bodo razlike majhne. S Hondo smo tu opravili testiranje in občutki so bili pozitivni,” je povedal in dodal, da čeprav upa na novo zmago pred domačimi navijači, ta ne bo tako lahka, kot tista v Austinu pred štirinajstimi dnevi. “Vsak, ki bi imel možnost odpeljati dirko tako, kot sem jo v Ameriki, bi to storili, saj je to najlažja pot do zmage. Žal pa so boji vedno tesni.”

V Jerezu je Marquez zmagal le enkrat, čeprav pa je vsakič stal na odru za zmagovalce. “Steza mi je všeč, toda ne ustreza mi najbolj. Vsako leto sem uspel priti do stopničk in to je najpomembnejše. Poskušal bom doseči boljši rezultat, tudi zato, ker v preteklih letih nikoli nisem imel tako dobrega občutka na motorju, kot letos.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish