Marquez doma proslavil naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 11. novembra 2018 .

Marc Marquez je v ta vikend velikem slogu v svojem domačem kraju Cervera proslavil osvojitev letošnjega naslova svetovnega prvaka. Španec je tako izkoristil prvi prost vikend po treh zaporednih azijskih dirkah na katerih je dvakrat zmagal in osvojil naslov svetovnega prvaka v najelitnejšem motociklističnem tekmovalnem razredu. Njegovi sokrajani so mu pripravili velik slovesen sprejem.

Sedemkratni svetovni prvak je svoj peti naslov v razredu MotoGP osvojil v Montegiju, prvi izmed treh zaporednih azijskih dirk. Po svoji deveti letošnji zmagi v Sepangu se je vrnil v Evropo zaradi pokroviteljskih obevznosti na milanskem motociklističnem šovu EICMA. Potem pa si je vzel čas in šel v svoj rodni kraj, ki se nahaja približno eno uro stran od Barcelona kjer je s svojimi domačimi navijači proslavljal naslov.

“Osvojili smo sedem naslovov in čeprav se sliši veliko smo jih osvojili v zelo kratkem času. Živim svoje sanje, zato je potrebno uživati dokler trajajo. Ta naslov je poseben, čeprav ob vsakem uživam, kot da je prvi. Zmagovanje je gorivo, ki ga potrebujem, da lahko napredujem in se izboljšujem.”

Marquez se je tudi tokrat držal svojega tradicionlnega načina proslavljanja, ki vključuje tudi tiskovno konferenco na mestni univerzi, nato pa se s družinskimi člani in člani moštva Repsol Honde udeleži parade. Na koncu se je svojim navijačem še enkrat zahvalil za vso podporo.

“Brez dvoma je najbolj posebno to, da lahko naslov proslavljam z moštvom in navijači na takšen način kot smo to storili danes. To je zelo pomembno, saj ko zmagamo, zmagamo vsi in ko izgubimo ste z menoj vsi tisti, ki ste danes tu in me podpirate.”

“Res je lepo, ko vas vidim vse tu skupaj, v takšnem izjemnem vzdušju.”

Španec se na motocikel vrača prihodnj konec tedna, ko bo na sporedu zadnja dirka sezone. Če mu uspe dirko zaključiti na zmagovalnem odru bo to zanj druga najuspešnješa sezona v razredu MotoGP po številu točk. Več bi jih tako imel le v sezoni 2014, ko je zmagal na prvih desetih dirkah, skupno pa trinajstih.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish