Marquez dobil kvalifikacijski dvoboj z Vinalesom

Avtor prispevka: , objavljeno 22. aprila 2017 .

Marc Marquez je zmagovalec kvalifikacijskega treninga za jutrišnjo VN Amerike, potem ko je v tesnem obračunu ugnal Mavericka Vinalesa z 0.130 sekunde prednosti. Španca sta bila v boju za prvo mesto povsem v svojem razredu v primerjavi s konkurenco, saj je tretje uvrščeni Valentino Rossi za Marquezom zaostal za 0.932 sekunde. S tem pa Marquez ostaja nepremagan na kvalifikacijah na tem dirkališču, to pa je tudi njegov peti zaporedni najboljši štartni položaj na tej dirki.

Četrti je bil Marquezov moštveni kolega Dani Pedrosa, pred Johannom Zarcom. Jorge Lorenzo si z Ducatijem obeta precej boljši konec tedna, saj bo dirko začel s šestega mesta, mesto za njim pa se je uvrstil njegov moštveni kolega Andrea Dovizioso. V prvo deseterico so se uvrstili še Jonas Folger, Cal Crutchlow in Scott Redding.

“Včeraj smo imeli kar nekaj težav, danes zjutraj pa smo spremenili nastavitve in nekako ujeli dober ritem,” je povedal Marquez, ki je še dodal: “Za jutri bo zelo pomembno izbrati pravo zmes gum.”

Kljub porazu na kvalifikacijah pa Vinales ni bil preveč razočaran, čeprav se je v enem izmed hitrih krogov vidno razjezil na moštvenega kolega Rossija, s katerim sta v 18. zavoju rahlo trčila: “Na stezi je bila gneča, to, kar se je zgodilo z Valentinom pa se v takih primerih pač zgodi. Dal sem vse od sebe in sem zadovoljen, saj sem najvišje uvrščen dirkač z Yamaho.”

Rossi je pojasnil, da si je v gneči želel pustiti nekaj prostora pred sabo: “Tu je zelo pomembno dirko začeti iz prve vrste, zato sem potreboval čist krog. Nisem taktiziral ali kaj podobnega, le želel sem si ustvariti prostor pred sabo, saj je bilo na stezi veliko dirkačev. Osredotočal sem se na svoj krog, zatem pa sem videl jeznega Mavericka in nisem vedel, zakaj se jezi. Te stvari se včasih zgodijo.”

Foto: Honda