Marquez dobil deževni triler v Misanu

Avtor prispevka: , objavljeno 10. septembra 2017 .

Marc Marquez je v zadnjem krogu napadel in prehitel specialista na mokri stezi, Danila Petruccija ter tako Italijanu na Ducatiju preprečil prvo zmago. Španec je pri tem odpeljal tudi najhitrejši krog dirke in se v točkovanju prvenstva s četrto letošnjo zmago, izenačil z Andreo Doviziosom, ki se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Petrucci, na Ducatiju moštva Pramac, je vodstvo na dirki prevzel v sedmem krogu, ko je padel do tedaj vodilni Jorge Lorenzo. Marquez je ves čas dirke ostal blizu Petruccija, ob začetku zadnjega kroga pa je napadel in uspešno prehitel Italijana, ki dirkaču Honde ni uspel odgovoriti.

Zanimivo je, da je bil Lorenzo do odstopa v težkih pogojih najhitrejši izmed vseh, sledil pa mu je Marquez, za katerim se je vozil Dovizioso. Petrucci se je z osmega štartnega mesta počasi prebijal do četrtega mesta v tretjem krogu, kjer je prehitel Mavericka vinalesa. Dva kroga kasneje je v boju za tretje mesto prehitel še Doviziosa, v naslednjem pa tudi Marqueza.

Dovizioso je po padcu Lorenza počasi začel popuščati in izgubljati stik s Petruccijem in Marquezom, ki je dvignil ritem in Petruccija spravil pod pritisk. Italijan je pet krogov pred koncem dirke napravil manjšo napako, razlika med dvojico pa se je iz kroga v krog topila. Tri kroge pred koncem je znašala le še nekaj desetink sekunde, Marquez pa je na nekaj zaviranjih že zapeljal ob Petruccija. Pravo prehitevanje je prihranil za prvi ovinek zadnjega kroga. Tega je opravil z vso odliko in kljub številnim trenutkom, ko mu je spodneslo motocikel, prišel do pomembne zmage, s katero je izničil Doviziosovo prednost. Ta je v cilj pripeljal več kot deset sekund za Marquezom, s katerim sta do zdaj v letošnji sezoni oba zbrala 199 točk in štiri zmage. Vinales je bil četrti, v prvenstvu pa zaostaja za 16 točk.