Marquez do senzacionalne zmage v Nemčiji

Avtor prispevka: , objavljeno 17. julija 2016 .

Španec Marc Marquez je na nemškem Sachsenringu s tvegano menjavo na gume za suho stezo zabeležil sedmo zaporedno zmago na tem dirkališču in še povečal vodstvo v skupnem točkovanju prvenstva.

Dirkač Honde je po dobrem štartu na mokri stezi v prvih krogih vozil previdno iz izgubil nekaj mest, nato pa je po vožnji skozi pesek padel na deseto mesto zaradi česar se je odločil tvegati in pred vsemi na sušeči se stezi presedlal na motor na katerem so bile nameščene gume za suho stezo. Ko so tudi ostali dirkači zaradi vedno bolj suhe steze zamenjali motorje, je Marquez skočil v vodstvo z več kot 20 sekundami prednosti, v cilj pa je pripeljal deset sekunde pred Calom Crutchlowom na LCR Hondi. Tretji je bil na koncu Andrea Dovizioso, ki je vodil večji del dirke. Italijanu se je nasmihala prva zmaga po letu 2009, a zaradi prepozne menjave na primernejše gume je padel na tretje mesto.

Dirka pa je bila katastrofalna za Valentina Rossija, ki kljub pozivom moštva ni zapeljal na menjavo motocikla in je iz boja za zmago na koncu padel na osmo mesto. Še slabša dirka pa je za njegovim moštvenim kolegom, Jorgejem Lorenzom, ki se v hladnih in vlažnih pogojih spet ni znašel. V cilj je Španec pripeljal na petnajstem mestu.

Foto: Honda