Marquez: Dež je velika neznanka za vse

MotoGP: Marc Marquez
Avtor prispevka: , objavljeno 31. marca 2019 .

Marc Marquez velja za favorita na dirki za VN Argentine, potem ko je bil najhitrejši med simulacijami dirke ter na kvalifikacijah. Toda tudi lani se je zdelo, da se mu obeta ena lažjih dirk, vse dokler ni dneva začinil dež, ki je botroval temu, da je dirko končal izven točk.

Tudi letos je vreme velika neznanka, vremenske napovedi pa kažejo, da bi lahko nad dirkališčem Termas de Rio Hondo deževalo. “Dež je velika neznanka za vse, saj nihče še ni imel priložnosti voziti na mokri stezi,” je pojasnil Marquez. “Upamo, da bo v primeru dežne dirke, tudi jutranje ogrevanje potekalo v dežju, tako da lahko poiščemo mejo oprijema ter preizkusimo različne nastavitve.”

Dirkač Honde je na kvalifikacijah zmagal z 0.154 sekunde prednosti pred Maverickom Vinalesom, toda priznal je, da njegova hitrost v enem hitrem krogu ni tako dobra, prednost pa je manjša tudi zaradi oprijema, ki ga je na stezi vse več. “Do zdaj je bil konec tedna za nas dober, vendar pa najpomembnejši del pride jutri,” je povedal. “Na kvalifikacijah sem poskusil voziti bolj na meji, saj sem vedel, da bodo v drugi bližje, ker imam več težav v enem samem krogu, kot na dirki. Nastavitve motocikla so povsem drugačne.

Razlike so bile v petek večje, ker je bilo na stezi manj oprijema. V takšnih pogojih imam občutek da je lažje voziti. Toda tempo za dirke se zdi dober, kar je najbolj pomembno. Bomo pa videli, kakšno bo vreme,” je še dodal.

Zanimivo pa je Marquez med svoje največje izzivalce na dirki, poleg Adnree Doviziosa ter Mavericka Vinalesa, ki bosta dirko začela ob njemu iz prve vrste, prištel tudi dirkača moštva LCR Cala Crutchlowa ter Valentina Rossija. “Cal ima podobne težave, kot jaz, saj ima na kvalifikacijah več težav, toda na dirki bo blizu. Potem sta tu Vinales in Dovizioso ter Valentino.

Ti so, kot kaže, najmočnejši. Pogoji na stezi se zelo spreminjajo. Dopoldan je bilo na stezi manj oprijema, kot potem popoldan. Vsakič je več gume na stezi in oprijema je več. Pričakujem, da bodo ti v boju za najvišja mesta. Kakšno taktiko bomo uporabili pa bomo še videli.”

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish