Marquez: Danes mi ni do smeha

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2022 .

Marc Marquez je svojim sledilcem na socialnih omrežjih pustil ganljivo sporočilo. Sicer vedno nasmejani Španec je preteklo nedeljo na dirkališču Mandalika grdo padel in utrpel pretres možganov, zaradi česar je moral izpustiti dirko za VN Indonezije. Ob vračanju v Španijo je znova začutil težave z vidom in opravil še en zdravniški pregled, ki je potrdil vrnitev vnetja očesnega živca, kar povzroča dvojni vid.

Šestkratni svetovni prvak razreda MotoGP se od začetka 2020 ubada s številnimi zdravstvenimi težavami in poškodbami, nazadnje je moral lani izpustiti dve dirki, ko je med treningom motokrosa padel in poškodoval očesni živec. S tovrstno poškodbo se je Marquez že srečal v 2011, ko je še dirkal v razredu MotoGP, tokrat pa se težava ponavlja že tretjič.

Čeprav je zdravniški pregled potrdil ponovitev vnetja živca, pa je dirkač Honde sporočil kanček upanja, ko je pojasnil, da tokrat ne gre za tako obsežno poškodbo, ki je nazadnje terjala tri mesečno okrevanje. Kljub temu pa se porajajo dvomi v nadaljevanje kariere zvezdnika MotoGP, saj oftamolog Javier Coloma po poročanju španskih medijev pravi, da poškodb očesnega živca pri Marquezu ni mogoče povsem pozdraviti.

Tako niso v dvomu le naslednje dirke Marqueza, temveč vsa sezona oziroma celotna kariera, saj Coloma pravi, da se diplopia lahko vrne ob vsakem udarcu v glavo. “Verjamem, da se lahko pozdravi, saj mu je to uspelo že dvakrat. Potrebno je počakati, da se vnetje umiri in šele potem bo jasno, kako obsežno je. Glede na to, da se dvojni vid ni pokazal takoj, to lahko pomeni, da vnetje ni tako obsežno, torej bo v nekaj mesecih zagotovo okreval. Toda govorimo o poškodbi živca, kar lahko pomeni, da se bodo težave z vidom vrnile ob vsakem padcu, saj se poškodovani živec zaceli, a na njem ostane brazgotina.”

Če želiš, nas lahko podpreš z donacijo prek PayPal. Enostavno skeniraj spodnjo QR kodo! Hvala!