Marquez cilja na popolno okrevanje do dirke v Argentini

Avtor prispevka: , objavljeno 7. februarja 2019 .

Marc Marquez je po končanem drugem dnevu testiranj v Sepangu priznal, da je popolno okrevanje po operaciji leve rame do prve dirke praktično nemogoče. Tako si želi, da bi popolnoma okreval do druge dirke sezone v Argentini.

Španec je kljub temu, da še ni povsem okreval po operaciji zaključil na vrhu prvega dne testiranj v Sepangu, vendar le z devetindvajsetimi odpeljanimi krogi. Tudi drugi dan stanje njegove rame kot kaže ni bilo veliko boljše, saj je ponovno predčasno zaključil testiranje z odpeljanimi sedemintridesetimi krogi.

Po končanem dnevu, ki ga je zaključil na osmem mestu, skoraj sekundo za najhitrejšim Vinalesom je za novinarje spregovoril o stanju poškodbe. Poudaril je, da bo za popolno okrevanje potrebno počakati do dirke v Argentini.

“Do dirke v Katarju še ne bom povsem okreval, vendar kljub temu tam ne pričakujem večjih težav. Vsaj upam, da bo temu tako. Do prve dirke je še mesec dni časa, ki ga bom izkoristil za maksimalno pripravo. Jutri je na sporedu še zadnji dan tu v Sepangu, nato testiranje v Katarju in šele nato prva dirka, po kateri imamo tri tedne časa do preizkušnje v Argentini.”

“Trenutno je moj cilj ta, da pridem v Argentino 100% pripravljen. Sedaj lahko sicer vozim z bolečino, če želim, toda raje poslušam svoje telo. Ko se bolečina začne stopnjevati se ustavim.”

Bolečine ga tako omejujejo pri tem, da bi lahko v popolnosti opravil svoj testni program. Trenutno se je tako osredotočil na primerjavo različnih pogonskih sklopov, ki jih je Honda pripeljala v Malezijo. Trenutno stanje mu namreč otežuje preizkušanje in ocenitev manjših sprememb na motociklu.

“Trenutno preizkušamo tiste večje, bolj očitne stvari. Ne gremo v podrobnosti, kot so recimo vzmeti. Osredotočamo se na večje stvari iz katerih želimo pridobiti čim več informacij. Tudi jutri bomo tako nadaljevali, s testiranjem pogonskega sklopa, saj ga med sezono ne smemo spreminjati.”

“Zaradi bolečin moram nekoliko spremeniti svoj slog vožnje, ki je zdaj bolj nežen, tako ne vozim, ko sem povsem pripravljen. To je tudi razlog, da nekaterih stvari, ki so bile v načrtu ne bomo preizkusili. Potrebno je bilo spremeniti naš testni načrt.”