Marquez: Cilj je ostati med najboljšimi tremi

Avtor prispevka: , objavljeno 10. julija 2024 .

Glavni cilj Marca Marqueza v preostanku letošnje sezone ni boj za naslov svetovnega prvaka, ampak ostati med najboljšimi tremi skupnega seštevka. A kot je poudaril to zagotovo ne bo enostavno, saj vse boljšo formo nakazuje Enea Bastianini. Italijan za njim zaostaja 11 točk.

Osemkratni svetovni prvak sicer edini izmed vodilnih štirih dirkačev uporablja lansko specifikacijo Ducatijevega motocikla.

“Prvi del sezone je bil dober. Naredil sem nekaj napak zato ne morem reči, da je bil odličen. Trenutno zasedam tretje mesto v skupnem seštevku kar ni slabo,” je po dirki na Sachsenringu dejal Marquez.
“Biti tretji na koncu je zelo dober cilj, ki pa ga ne bo enostavno doseči, saj je Enea zelo blizu. Lahko zagotovim, da se bom boril za vsako točko. Ob tem pa se lahko še marsikaj naučim od Bagnaije in Martina, ki sta trenutno boljša.”

Španec se je po prestopu s Honde hitro privadil Ducatijevega motocikla. Na devetih nedejskih dirkah je štirikrat stal na odru za zmagovalce, ni pa mu uspelo še zmagati. Si pa je s svojimi predstavami zagotovil sedež v tovarniškem moštvu v prihajajoči sezoni.

Največ težav mu sicer trenutno povzročajo kvalifikacije, saj ga ravno slabši štartni položaj oddalji od morebitnega boja za zmago. Prvo polovico sezone bi sicer ocenil z 8.

“Trenutni potek sezone bi ocenil z 8, saj je bilo nekaj napak predvsem v Austinu ter sprint dirki v Assenu. Ostalo je bilo sprejemljivo.”

“Edina stvar na kateri moramo še zelo delati v drugem delu sezone je ta, da mi uspe popoln vikend. Vedno se namreč zgodi nekaj, kar ga nekoliko pokvari. Moram biti bolj konstanten, predvsem pa izboljšati kvalifikacije ter si vedno neposredno zagotoviti nastop v hitrejši skupini.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje