Marquez brani Zarcoja

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2017 .

Aktualni svetovni prvak Marc Marquez se je po agresivnem prehitevanju Johana Zarcoja proti Valentinu Rossiju, postavil na stran novinca. Zarco je v boju za tretje mesto agresivno napadel Rossija v četrtem ovinku, ta pa je, ko sta bila dirkača bok ob boku, zapeljal s steze in po mnenju komisarjev pridobil nekaj prednosti, za kar je dobil kazenski pribitek 0.3 sekunde k njegovemu končnemu času.

Italijan je po dirki dejal, da je bil Zarco preveč agresiven in da je moral zapeljati s steze, sicer bi oba padla, obenem pa je mladega dirkača opomnil, da ne dirka več v razredu moto2.

Marquez pa pravi, da Zarco ni napravil nič takega, česar ni že kdaj pred napravil Rossi. “Seveda je bil agresiven, toda na začetku dirke vsi vozijo po najboljših močeh. Tudi sam sem agresiven dirkač, tako kot tudi Valentino. Oba sva v preteklosti prehitevala agresivno in verjetno bova tudi kdaj v prihodnosti,” je dejal Španec. “Toda če si agresiven in če tudi prehitevaš tako, potem se moraš zavedati, da so na stezi tudi drugi agresivni dirkači. Vedno je tako, saj to je vendar dirkanje.”

Dirkač Honde pa je še dodal, da je bila kazen za Rossija nepotrebna, saj je mnenja, da s sekanjem ovinka ni pridobil prednosti.

Foto: Honda