Marquez: Bolečine v rami onemogočajo simulacijo dirke

Avtor prispevka: , objavljeno 6. februarja 2019 .

Kljub temu, da je Marc Marquez končal na vrhu prvega dne predaezonskih testiranj v Sepangu je poudaril, da zaradi bolečin v levi rami še ni sposoben odpeljati simulacijo dirke na najvišjem nivoju. Španec je med zimskim premorom prestal operacijo leve rame s katero je imel težave skozi celotno lansko sezono. Vendarle pa po operaciji še ni povsem okreval.

Zaradi bolečin je tako dirkač Honde danes opravil samo 29 krogov, kljub temu pa postavil najhitrejši čas prvega dne testiranj v Sepangu.Po koncu je Marquez novinarjem povedal, da se je na motociklu dobro počutil le en ali dva zaporedna kroga, bolečine pa so še prehude za simulacijo dirke na njegovem najvišjem nivoju.

“Biti hiter en ali dva kroga ni težko. Nemogoče pa je, da bi opravil simuacijo dirke,” je po koncu prvega dneva dejal Marquez.

“Največ težav mi povzroča prelaganje motocikla, predvsem iz leve na desno stran. Težavno je predvsem pri prelaganju motocikla iz petega v šesti zavoj ter iz dvanajstega v trinajsti. Poleg tega pa je zahtevno tudi zaviranje v deveti in dvanajsti zavoj.”

“Na srečo so težave prisotne samo v levih zavojih, v desnih je stanje povsem normalno. Pričakoval sem nekoliko boljše stanje rame. Lahko vozim motocikel, toda primanjkuje mi moči. Pred menoj je še veliko dela.”

“Hitro smo zaključili z današnjim dnem, vendarle pa sta pred nami še dva dneva. Videli bomo kakšno bo stanje jutri, sem pa vesel, da sem ponovno na motociklu.”