Marquez bo v Katarju še čutil posledice padca

Avtor prispevka: , objavljeno 4. marca 2017 .

Marc Marquez je priznal, da v Katarju najbrž še ne bo povsem okreval po poškodbi, katero je staknil pri padcu v Jerezu. Aktualni svetovni prvak je s Hondo prejšnji konec tedna preizkušal najnovejšo različico pogonskega agregata, ob koncu testnega dne pa je pri hitrosti nad 200km/h padel in si izpahnil ramo.

Testni dan je bil za Španca kljub temu pozitiven, a poškodba do naslednjih testiranj, ki bodo prihodnji teden v Katarju, še ne bo povsem odpravljena.

“Testiranja v Jerezu so postregal s pozitivnimi rezultati, saj smo motocikel preizkusili na kratki stezi z veliko ovinki,” je povedal Marquez. “Padel sem ob koncu dneva, ko se je steza ohladila in mi je zdrsnilo prednje kolo. Poškodoval sem si desno ramo. Poškodba se celi, toda v Katarju najbrž še ne bom povsem pripravljen.”

Španec je dejal, da je forma Honde letos nekoliko boljša, kot lani tak čas, vendar pa napredek od konca lanske sezone ni tako očiten.

“Trenutno smo na nivoju, na katerem smo končali lani,” je povedal. “Vendar pa smo bili lani tak čas precej izgubljeni, letos pa imamo zelo dobro osnovo za nadaljnji razvoj.”

Testiranja bodo potekala med 10. in 12. marcem.