Marquez bo 1. decembra izvedel, ali gre znova pod nož

Avtor prispevka: , objavljeno 25. novembra 2020 .

Španski El Pais poroča, da bo Marc Marquez 1. decembra izvedel, ali bo moral znova pod nož. Takrat bo torej znano, ali bo potrebna tretja operacija desne roke, katero je dirkač Honde zlomil na dirki za VN Španije julija letos.

Osemkratni svetovni prvak od poškodbe ni uspel odpeljati nobene dirke do konca sezone, še vedno pa ni znano, kdaj se bo sploh lahko vrnil na motocikel, saj se že dlje časa pojavljajo govorice, da bo potreboval še tretjo operacijo roke, pri kateri mu bodo presadili kost v roki.

Čeprav je Honda pred tedni zanikala, da naj bi Španec potreboval novo operacijo, pa so kolegi pri El Paisu izvedeli, da očitno obstaja verjetnost, da bo moral svetovni prvak znova na operacijsko mizo, ali bo to potrebno pa bo izvedel zelo kmalu, prej kot v enem tednu, ko bodo zdravniki pregledali, ali se kost celi tako kot je treba ali ne.

Marc Marquez nadaljuje fizične priprave na novo sezono, pri katerih pa ne daje vtisa, da celjenje ne poteka po načrtih.

Takrat bo torej znano, ali so govorice, da Marquez potrebuje presaditev kosti, utemeljene ali ne. Toda v primeru, da bo operacijo potreboval iz razlogov, o katerih se ugiba, bo okrevanje precej dolgotrajno, strokovnjaki ocenjujejo celo, da bo trajalo nekaj mesecev, kar bi pomenilo, da bi dirkač Honde moral izpustiti celo testiranja v Maleziji, ki so na sporedu v začetku februarja.

Marquez je sicer napovedal, da se v sezoni 2021 vrača po deveti naslov svetovnega prvaka, danes pa je tudi objavil poslikavo zaščitne čelade za prihajajočo sezono, kar le priča temu, da je odločen, da bo naredil vse, da se prihodnjo sezono vendarle vrne na dirke MotoGP.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj