Marquez bi rad vozil tako kot Dovizioso

Avtor prispevka: , objavljeno 9. oktobra 2018 .

Marc Marquez je razkril, da si želi svoj slog vožnje izpiliti do te mere, da bo vozil tako kot Andrea Dovizioso. “Lani in letos sva se z Andreo nekajkrat borila in res je napeto, saj do dvobojev pride v zadnjih ovinkih,” je dejal Marquez. “Sam dajem vse od sebe do zadnjega metra, tako kot tudi Dovi. Imava različna sloga dirkanja, različna motorja in Andrea ima nekaj močnih točk, sam pa sem močnejši v drugih točkah. Zaradi tega se lahko igrava in prehitevava med sabo. Sam morda vozim bolj kot Kevin Schwantz, saj zaviram povsem na meji, vendar pa je moj cilj, da slog vožnje prilagodim, da bom vozil bolj kot Dovi, gladko, z manj nagiba in več pospeševanja, kar pa za zdaj ni mogoče.”

Pri tem je najbrž ciljal na dejstvo, da Hondin motor terja agresiven slog vožnje, kar je potrdil tudi Dovizioso.

Dirkač Ducatija je dejal, da je Marquezov slog vožnje posledica smeri razvoja Hondinega motocikla in da Marc ne bi bil uspešen na Ducatiju, kakor tudi on sam ne bi mogel voziti Honde. “Slog vožnje je ena stvar, karakteristike motocikla pa so druga zgodba. Oboje ustvari velike razlike, saj mislim da je Marquezov slog prilagojen Hondi, ki od dirkača zahteva agresivno vožnjo in gibčnost. Marcu to dobro uspeva, v tem je najboljši. Toda njegov slog vožnje se skozi leta precej spreminja in se prilagaja motorju.

Moj slog je bolj sproščen, toda naš motor zahteva takšno vožnjo. Ducatija ne moreš voziti agresivno, mislim pa da sam ne bi mogel voziti honde s takšnim slogom, kot lahko vozim Ducati.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish