MARQUEZ: Bagnaia vozi podobno, kot Dovizioso, vendar z več hitrosti v ovinku

Avtor prispevka: , objavljeno 13. septembra 2021 .

Dvoboj, ki smo ga spremljali na nedeljski dirki v Aragoniji med Marquezom in Bagnaio je spominjal na dvoboje med Marquezom in Doviziosom, ko je še dirkal pri Ducatiju. To je opazil tudi Španec in podal nekaj podobnosti med Bagnaio in Dovijem.

Marquez in Bagnaia sta si v zadnjih treh krogih kar 14 krat izmenjala vodilna položaja. Španec je dobro pripravljal napade vendar se je Bagnaia vedno pri izstopu iz ovinka vrnil v vodstvo podobno kot je počel Dovizioso v preteklih sezonah. “Poskušal sem analizirati, kje je hiter, kje ima dobre in slabe točke, vendar slabih točk ni bilo,” je dejal Marquez na vožnjo Bagnaie. Kljub temu, da je bil Marquez v zaključku dirke nekoliko hitrejši ni uspel zmagati.

“Večkrat sem se boril z Dovijem njegova vožnja je bila podobna, vendar ima Bagnaia več hitrosti v ovinek. Seveda sem vesel drugega mesta predvsem ker sem v kratkem doživel dva padca v petek in soboto. Pecco je zelo pozno zaviral in bil hiter na pospeševanju tako, da je bilo zelo težko. Dirka n daje optimizem, da tudi ko gre slabo se lahko borimo za stopničke,” je še dodal Marquez.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish