Marquez: Alex si bo moral podaljšanje pogodbe “zaslužiti” z rezultati

Alex Marquez Repsol Honda 2020 motogp
Avtor prispevka: , objavljeno 1. marca 2020 .

Honda je pred kratkim podaljšala pogodbo z aktualnim svetovnim prvakom Marcom Marquezom še za naslednje štiri sezone do leta 2024 in si tako omogočila, da se Marc posveti le dirkanju. Večina pogodb se dirkačem izteče po koncu letošnje sezone in Marc ni edini, ki je podpisal pogodbo še pred iztekom. Pred tem sta to naredila že Yamahin dirkač Maverick Vinales in trenutni dirkač pol tovarniškega moštva Yamahe Fabio Quartararo, ki bo v sezoni 2021 prestopil v tovarniško ekipo Yamahe in nadomestil Valentina Rossija.

Pri Hondi niso hoteli čakati in so tako rešili problem glede pogodbe aktualnega svetovnega prvaka. Obstaja pa še nerešena pogodba njihovega novega dirkača Alexa Marqueza, ki bo v letošnji sezoni nadomestil Jorgeja Lorenza, ki se na Hondinem motociklu ni najbolj znašel.

Mnogi se sprašujejo, kakšen vpliv ima na novo pogodbo Alexa Marqueza njegov starejši brat in prav v ta namen je spregovoril Marc na tiskovni konferenci, ki je bila v četrtek v Madridu.

Marc je dejal, da si bo moral Alex sam pridobiti zaupanje Honde in tako tudi novo pogodbo z dobrimi rezultati in da sam nebo vplival na novo pogodbo svojega mlajšega brata.

Spregovoril je tudi, nekaj o tem zakaj je prišlo do podaljšanja pogodbe za več, kot dve leti kakor je to praksa pri Hondi za dirkače v tovarniški ekipi. Sam pravi, da mu je največja motivacija v projektu, ki ga ima Honda za naslednje sezone, ker sam vidi, da bo ta projekt zmagovalen. Predlog ta za projekt je prišel iz Hondine strani in kakor pravi Marc je pogodbo podaljšal, ker se počuti v Hondi zelo domače in vidi ta projekt, kot zmagovalen za nadaljnjih 5 let.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish