Marko upa, da bo Aston Martin z Vettlom ravnal pošteno

Avtor prispevka: , objavljeno 22. oktobra 2020 .

Sebastian Vettel je v Formulo 1 vstopil kot eden izmed Markovih mladih dirkačev Red Bulla in pozneje z ekipo rdečih bikov osvojil štiri naslove prvaka. Kariero je nadaljeval pri Ferrariju, a ta se končuje z drobljenjem. “Vedno znova naredi nenavadno število napak,” tako Marko za nemški Sky. “Ne morete zanikati, za Leclercom povprečno zaostaja za tri desetinke sekunde.

Racing Point, ki se bo prihodnje leto imenoval Aston Martin, upa, da bo zapustitev Ferrarijevega vzdušja prihodnje leto sprožila vrnitev starega Vettla. Marko se strinja: “Sebastian je zelo občutljiva oseba in čeprav je že dolgo v Formuli 1, mu je bila taka ločitev zelo težka. To ni Vettel, ki ga poznamo iz našega časa. Kar vidimo, ni niti blizu Sebastiana, ki je osvojil štiri naslove.

Helmut Marko pravi, da to kar sedaj gledamo ni niti približno Sebastian, ki ga poznajo iz časa Red Bull. V veliki meri pa je kriva tudi interna politika Ferrarija okrog mladega Leclerca.

Marko je prepričan, da je notranja politika Ferrarija – s Charlesom Leclercom, ki ga podpira Nicolas Todt, sin Jeana Todta, predsednika FIA-e – prav tako prizadela Vettla. “Takšne situacije še ni imel, njegova spirala pa je sedaj obrnjena navzdol. Včasih naredi celo začetniške napake, ki zagotovo prihajajo s psihološke strani,” pove Marko. “To kaže, kako pomembna sta hladna glava in močan mentalni položaj pri dirkanju. Trenutno mu to ne uspeva.

Kljub zagotovilu veljakov ekipe Aston Martin, da bo Vettel pri njih znova zacvetel, Marko upa, da bodo z njim ravnali pošteno – bolje kot pri Ferrariju.

Toda Marko je zaskrbljen tudi zaradi tega, da bi lahko Vettel nekaj podobnega doživel tudi pri Aston Martinu, čeprav ekipa obljublja, da se bo vse vrtelo okrog 33-letnega Nemca. O dirkalniku Aston Martin sezone 2021, ki ga bo upravljal Vettel, Marko pove: “To bo zagotovo konkurenčen paket. Ko pa slišiš, da vse posodobitve gredo k mlademu Strollu in šele ko obstajajo tri kopije, jih dobi tudi Perez, upam, da se bodo z Vettlom ravnali pošteno.Marko se strinja, da je Vettel dober za podobo blagovne znamke Aston Martin. “Še boljše pa bo za podobo Lancea Strolla, da premaga štirikratnega svetovnega prvaka.”         

Članek je bil objavljen tudi na vmax.si           

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish