Marko: Sainz je prav izbira za Ferrari

Avtor prispevka: , objavljeno 18. maja 2020 .

Dr. Helmut Marko je prepričan, da so pri Ferrariju sprejeli pravo odločitev, ko za naslednika Sebastiana Vettla izbrali Carlosa Sainza. Kot vodja Red Bullovega dirkaškega programa je španskega dirkača v Formulo 1 pripeljal prav Marko leta 2015.

“Kot prvo moram povedati, da je Carlos izjemen fant,” je za La Gazzetta dello Sport dejal Marko.

“Je tudi zelo inteligenten in hiter dirkač. Na začetku svoje kariere je imel le nesrečo, da je v tistem obdobju na sceno stopil tudi Max. Kljub temu pa sem prepričan, da bo Carlos zelo pripomogel k napredku Ferrarija. Če si želi postati zmagovalec pa ga čaka zahtevna naloga, saj bo moral premagati Charlesa Leclerca.”

“Zakaj se nismo mi odločili zanj ? – Ker imamo Maxa. Naša filozofija temelji na tem, da imamo najboljšega dirkača z dobrim moštvenim kolegom.”

To tudi pomeni, da v moštvu zagotovo ni prostora za povratek Sebastiana Vettla.

“Z njim sem v stiku vsaj enkrat na mesec. Sebastian je zelo talentiran in uspešen dirkač. Si želi nadaljevati svojo kariero ? Odgovora na to vprašanje pa žal ne poznam. Na njegovo žalost so vsa mesta v najboljših moštvih zasedena. Če ne bo verjel v hiter projekt katerega izmed najboljših moštev sredine, bo najverjetneje zaključil s kariero.”