Marko meni, da si Leclerc zasluži kazen

Avtor prispevka: , objavljeno 28. maja 2022 .

Helmut Marko meni, da bi komisarji dirke morali kaznovati Charlesa Leclerca. Monačan je namreč v drugem delu kvalifikacij zgrešil tehtalno mesto. Do tja so ga nato naknadno potisnili Ferrarijevi mehaniki.

Pri Ferrariju so zatrdili, da med premikom niso ničesar spremenili na dirkalniku. Dogodek sicer ni pod preiskavo.

Kljub temu pa to Marku ni preprečilo, da bi zahteval kazen za Monačana, ki je skupaj s Carlosem Sainzem zasedel prvo štartno vrsto.

Za avstrijski ORF je po kvalifikacijah dejal:

“Zapeljal je mimo mesta za tehtanje. Na dirkalniku sicer niso nič spremenili toda po pravilih bi si za to zaslužil kazen. Nič nimam proti Leclercu. V Monaku je imel v preteklih letih obilo smole in si zasluži dober rezultat, toda menim, da porivanje nazaj s strani mehanikov ni pravilno.”

Marko je priznal, da se Red Bull za ta incident ne bo pritožil.

“Menim, da nam ni potrebno posredovati, saj je bil celoten dogodek zelo očiten. Tudi druga moštva, ki so zaostala za njim si verjetno želijo pridobiti kakšno mesto.

Leclerc pojasnil zakaj je zgrešil tehtalno mesto

Komisarji dirkača opozorijo na obvezno tehtanje a pomočjo svetlobne plošče na vhodu v pit-lane. Ta plošča naj bi bila po mnenju Leclerc v Monaku težko vidna.

“Situacija je tu nekoliko bolj zahtevna kot drugje. Nisem natanko vedel ali je opozorilna plošča na levi ali desni strani zato je nisem opazil. Bila je precej daleč. Na srečo so to videli v moštvu in me opozorili, da ustavim.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish