MARKO izdal, da je RED BULL RING podpisal novo pogodbo

Avtor prispevka: , objavljeno 24. decembra 2020 .

Prihodnost nam najbližjega dirkališča Red Bull Ring v Formuli 1 je zagotovljena. To je na televiziji Servus TV izdal športni šef Red Bulla Helmut Marko. Zdajšnja pogodba s stezo v Spielbergu je potekla letos, toda kraljevi razred motošporta bo pri naših severnih sosedih gostoval tudi v prihodnjih letih.

To je fiksno, gre za večletno pogodbo,” je izdal Marko in kot razlog vidi tudi uspešen začetek letošnje sezone, ko so v Avstriji zaradi pandemije koronavirusa izvedli dve dirki. “Pri Liberty so videli, kaj zmore Red Bull. Brez naše iniciative, se sezona Formule 1 zagotovo ne bi zgodila v tej obliki, če sploh,” poudari Avstrijec. V koledarju sezone 2021 se Spielberg pojavi kot deseta dirka, ki bo na sporedu 4. julija. Ali bo dovoljen vstop gledalcem, pa na podlagi trenutnega stanja ni jasno. Formula 1 želi namreč tudi v prihodnjem letu izvajati protokole koronavirusa.

Helmut Marko je na televiziji Servus TV izdal, da je Red Bull Ring z Liberty Media dosegel dogovor za podpis nove pogodbe, ki bo omogočala, da bo Formula 1 tudi v prihodnje gostovala pri naših severnih sosedih in nam najbližjem dirkališču.

Če bo gledalcem vstop dovoljen, Marko znova pričakuje spektakel. “Super kulisa, kjer vidimo oranžno morje gledalcev. Znova lahko pričakujemo, da nas bo obiskalo 30.000 ali 40.000 Nizozemcev. Tega se veselimo in veseli nas tudi, da bomo lahko še nekaj let izvedli največji športni dogodek v Avstriji.” Dirkališče Red Bull Ring je že od leta trden član koledarja Formule 1. Letos so zaradi izrednih razmer izvedli kar dve dirki in sicer VN Avstrije in VN Štajerske.           

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish