Marko bi dirkače moštva Red Bull namerno okužil s koronavirusom

Avtor prispevka: , objavljeno 30. marca 2020 .

Helmut Marko, svetovalec moštva Red Bull Racing, je nameraval pripraviti druženje dirkačev pod okriljem avstrijskega proizvajalca energijskih pijač, na katerem bi se le ti okužili z novim korona virusom Covid-19. Avstrijec, ki sicer ima doktorat, vendar iz prava, ne medicine, je namreč prepričan, da bi njihovi dirkači postali odporni na virus, kar bi jim koristilo kasneje, ko se bo sezona začela.

“Imamo štiri dirkače Formule 1 in osem ali deset dirkačev v nižjih kategorijah,” je povedal za avstrijsko televizijo ORF. “Vsi so mladi in zdravi in tako bi bili pripravljeni na začetek sezone, kadarkoli že to bo. Bili bi pripravljeni za težko in naporno sezono, ko se bo ta začela.”

Čeprav je bil Marko prepričan, da je zamisel dobra, pa se z njim v moštvu niso strinjali, zato do izvedbe ni prišlo. Dirkači se zdaj na sezono pripravljajo po najboljših močeh. “Max najbrž odvozi več dirk, kot med pravo sezono. Vozi virtualne dirke, katerih odpelje več na dan, poleg tega pa se na dirke pripravlja tudi s fizičnimi treningi. Če bo letos na koledarju 15 do 18 dirk, bo sezona zelo naporna in težko bo med dirkami izboljšati fizično pripravljenost,” je še dodal Marko.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish