Marini: Trenutno bolj testiramo kot pa dirkamo

Avtor prispevka: , objavljeno 23. marca 2024 .

Luca Marini je dejal, da so pri Hondi današnjo sprintersko dirko vzeli bolj za testiranje kot pa pravo dirkanje, saj so bili daleč od boja za morebitne točke.

Že na dopoldanskih kvalifikacijah so Hondini dirkači zasedli zadnja štiri štartna mesta. Na dirki je najboljši rezultat dosegel Joan Mir, ki je v cilj pripeljal kot štirinajsti. Marini na drugi strani je na osemnajstem mestu kot zadnji prečkal ciljno črto. Italijan je po koncu dejal, da so današnjo sprintersko dirko izkoristili tako za dirkanje kot in predvsem za testiranje, saj so bili daleč od možnosti boja za točke.

“Trenutno počnemo oboje dirkamo in testiramo. Že pred dirko smo vedeli, da se ne moremo vmešati v boj za točke. Za razvoj motocikla je ključno, da čim več časa preživimo na stezi.”

“Danes je namreč zelo težko kaj postoriti na prostih treningih. Nardiš lahko namreč zgolj pet ali šest krogov. Prav zato ne moremo predvideti kako se bodo obnašale pnevmatike. Sprint dirka nam omogoča, da se bolje pripravimo na glavno dirko, saj imamo na voljo več informacij.”

“Za razliko od treningov na sprintu vozim povsem na polno, saj si želim biti boljši od moštvega kolega.”

To mu danes ni uspelo.

“Bilo je težje od pričakovanega. Poskusili smo z drugačnimi nastavitvami odpeljati dvanajst krogov na istih pnevmatikah.”

“Našli smo nekaj ob izhodu iz zavojev, a imamo težave pri vstopu. To ni najbolje. Moramo najti pravo kombinacijo, da bomo jutri boljši.”

“Vsak odpeljan krog je zelo dragocen za pridobivanje novib podatkov. Vsi v moštvu strmimo k napredku.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj