Marini: Biti v moštvu z bratom v prihodnji sezoni se zdi nemogoče

Avtor prispevka: , objavljeno 3. februarja 2020 .

Polbrat Valentina Rossija, Luca Marini meni, da so možnosti, da bi v prihodnji sezoni nastopal v razredu MotoGP skupaj s svojim bratom izjemno majhne, oziroma skoraj nemogoče. Yamaha je bila v preteklem tednu zelo aktivna s podpisovanjem pogodb. Tako so poleg podaljšanja pogodbe z Vinalesom mesto v tovarniškem moštvu zagotovili najboljšemu novincu pretekle sezone Fabiu Quartararoju. Ta bo zamenjal prav devetkratnega svetovnega prvaka za katerega še ni znano ali se bo upokojil ali nadaljeval z dirkanjem. Pri Yamahi so sicer že poudarili, da bo imel Rossi na voljo tovarniški motocikel, če se bo odločil nadaljevati z dirkanjem.

Čeprav se je v preteklosti večkrat omenilo, da naj bi Rossijevo moštvo Sky VR46 v prihodnosti prestopilo v razred MotoGP, bo Rossi v primeru nadaljevanja kariere skoraj zagotovo na motociklu moštva Petronas SRT. Del prej omenjenega moštva Sky VR46 v razredu Moto2 je tudi Luca Marini. Ta si prav tako želi prestopi v najelitnejši motociklistični razred potem, ko se je v zadnjih sezonah uveljavil kot eden vodilnih dirkačev srednjega razreda. Kljub temu pa si trenutno ne more predstavljati scenarija po katerem bi sam v moštvu Petronasa zamenjal še enega Rossijevega varovanca – Franca Morbidellija.

“Vsi mi govorijo o tem, a meni se zdi to nemogoče,” je odgovoril na vprašanje o možnosti nastopanja v razredu MotoGP skupaj s svojim polbratom.

“Tu je še Franco, ki je opravlja zelo dobro delo. Morda je nekoliko zasenčen s strani Fabia, vendar menim, da je za njim zelo dobra sezona. Letos pa bo zagotovo še močnejši.”

Marini za katerega bo letošnja sezona že peta v srednjem razredu meni, da so možnosti, da bi v prihodnji sezoni nastopal v razredu MotoGP zelo majhne. Kljub temu pa primer Alexa Marqueza dokazuje, da je vse mogoče.

“Če realno pogledamo na situacijo so možnosti za nastop v razredu MotoGP leta 2021 skoraj nemogoče. Že po prvih dirkah letošnje sezone bodo dogovorjene še preostale pogodbe za prihodnjo sezono. Potrebno je sicer ostati osredotočen, saj se priložnosti lahko še vedno pojavijo. Takšen primer je bil z Alexom (Marquezom), ki je osvojil naslov ter prestopil k tovarniški Hondi.”

“Nikoli se torej ne ve, vendar pa je potrebno najprej opraviti dobro delo tu v Moto 2.”