Marini: Alex bi se mi težko izognil

Avtor prispevka: , objavljeno 14. maja 2023 .

Luca Marini je trčenje Alexa Marqueza označil za dirkaški incident, saj pravi, da bi se Španec na Ducatiju le težko lahko izognil trku.

Mariniju je na izhodu iz šikane Dunlop zdrsnila sprednja guma, a se je uspešno rešil pred padcem, pri tem pa ga je za las zgrešil moštveni kolega Marco Bezzecchi, ki je na dirki nato tudi zmagal, Alex Marquez pa ni imel te sreče in je pri visoki hitrosti trčil v Italijana, s katerim sta se borila za peto mesto. “Glede na to, kako je prišlo do nesreče in kako sem obležal na sredi steze, sem lahko veseli, da so se stvari razpletle kot so se, saj bi se lahko končalo precej huje. Vesel sem, saj imam zdaj tri tedne prostega časa za okrevanje. Še kako mi bojo prišli prav.”

Dirkač moštva VR46 je razkril, da ga bolijo prsti na rokah. “Ker me je zadel od zadaj sem imel občutek, kot da so se prsti na krmilu raztegnili, nato pa sem pri padcu z rokami udaril v tla. Roke me bolijo, na srečo pa ni nič zlomljenega.

Izgubil sem sprednji del, saj sem v četrtem ovinku preveč zapeljal na robnik. Uspelo se mi je rešiti pred padcem. Bilo je eno izmed najboljših reševanj v moji karieri, vendar me je na pospeševanju nato zadel Alex. Mislim, da bi se mi težko izognil, saj je poskušal prehiteti brez izgube časa, pred sabo pa je imel Bezzecchija, tako da me verjetno sploh ni videl. Šlo je za preprosto dirkaško nesrečo, oba pa sva imela srečo, da se nisva poškodovala. Ko sem padel, sem mižal in upal, da me ne bo nihče povozil. Do takrat sem imel več ali manj dirko pod nadzorom. Kot vedno, sem raje bolj agresiven v prvih krogih, toda mislim, da bi danes lahko odpeljal dobro dirko. Mislim, da bi se zagotovo lahko boril za stopničke, saj je bilo kar nekaj padcev in boj za stopničke je bil odprt,” je še dodal 25-letni Marini.

Alex Marquez pa je bil po dirki s strani komisarjev kaznovan s kazensko izgubo treh štartnih mest na naslednji dirki, na kateri bo nastopil, vendar zaradi incidenta z Bradom Binderjem v prvem krogu dirke.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje