Mardenborough v GP2

Avtor prispevka: , objavljeno 2. septembra 2015 .

Na prihajajočem dirkaškem vikendu v Monzi bo svoj debi v seriji GP2 doživel Jann Mardenborough, ki bo pri ekipi Carlin zamenjal Seana Galaela. Sean namreč opravlja svoje dolžnosti v seriji formule Renault 3.5 v Silverstonu, s čimer je torej nastal prost sedež za Janna, ki sicer vozi za Carlin v seriji GP3.

Šef ekipe Carlin, Trevor Carlin je ob tem dejal: “Ker Sean opravlja svoje dolžnosti v formuli Renault 3.5, smo se odločili, da damo priložnost Jannu, ki bo tako prvič okusil dirkalnik serije GP2. Jann je zelo talentiran in hiter dirkač. Na žalost je imel letos kar nekaj smole, kar pomeni, da ni dosegel rezultatov, ki jih je sicer zmožen osvajati.”

Trevor sicer pravi, da bo ta vikend za Janna predvsem učni in spoznavni. Tudi sam 23-letnik pravi, da ne bo lahko: “Ne pričakujem, da bo lahko. Korak naprej ne bo lahek, a tega ne smem zavrniti. GP2 je zelo drugačna od GP3 z DRS-jem in dvema zmesema pnevmatik, pa tudi daljše dirke in postanki. Tega sem vajen z dirk, a to bo zame velik korak naprej, kjer pa bom dal od sebe svoj maksimum. Hvala Carlinu in Nissanu za to priložnost.”

1
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo