Marcu Marquezu grozi štiri mesece odsotnosti od MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 14. aprila 2023 .

Marc Marquez se je ob zadnji poškodbi na VN Portugalske znašel v kočljivi situaciji, zaradi katere bi lahko ostal brez nastopov na dirkah MotoGP za vsaj štiri mesece.

Dirkač Honde si je pri trku z Miguelom Oliveiro zlomil kost v palcu desne roke. Dan za tem je prestal operacijo in čeprav je izpustil dirko za VN Argentine, je upal na vrnitev v njemu priljubljenem Austinu, kjr bo dirka MotoGP ta konec tedna. Toda po posvetu z zdravniki in ekipo Honde je padla odločitev, da se za zdaj še ne bo vrnil na motocikel, nekdanji športni šef ekipe LCR Honda, Oscar Haro pa je razkril zakaj.

“Govoril sem z nekom, ki je blizu Marcu in gre za zelo delikatno situacijo,” je povedal Haro. “Že prejšnji teden sem vedel, da ga v Austinu ne bomo videli, vendar tega nisem smel povedati. Težava pri Marcu je, da si je zlomil precej majhno kost v roki, pri vožnji MotoGP motorja pa morajo roke prenašati velike sile, ko dirkač zavira s 340km/h na 140km/h, zato je tveganje precejšnje.

Kost v roki se je začela celiti, vendar je mesto zloma še krhko in če bi kost preobremenil zdaj, ter ponovil zlom, bi moral počivati več mesecev.”

Haro je dejal, da se Marquez še kako dobro zaveda napak po Jerezu 2020, zato z vrnitvijo ne želi hiteti.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj