Marco Melandri in Aprilija se vračata v MotoGP!

Avtor prispevka: , objavljeno 12. novembra 2014 .

Marco Melandri se bo po štirih letih v seriji Superbike vrnil v karavano kraljevega razreda motociklizma MotoGP. Italijan je namreč podpisal pogodbo z moštvom Gresini Racing, ki bo v prihodnji sezoni nastopalo z Aprilijinimi motorji.

Melandri je v najvišjem razredu motociklizma dirkal osem let, v tem času pa zmagal na petih dirkah. Leta 2010 se je od serije poslovil in srečo poizkusil v seriji Superbike. Tam se je letos tudi pridružil Apriliji, s katero se bosta skupaj vrnila v MotoGP.

“Ponudila se mi je priložnost, da pomagam razviti popolnoma nov projekt. Tega še nisem počel v svoji karieri, saj sem vedno “podedoval” motorje, ki so jih razvili drugi,” je povedal Melandri. “Ta izziv mi je zelo privlačen. Sodelujem s tovarno in dirkaškim oddelkom, ki mi je pristopil in s katerim želim še naprej sodelovati, ter razvijati odličen projekt.

Aprilia Racing je že od nekdaj znana po tem, da izdeluje odlične in hitre motorje. Potrudil se bom po svojih najboljših močeh.

Naš cilj je visok, saj želimo sestaviti motor, ter obenem razviti še prototip za sezono 2016. Sezona bo zahtevna in delovna, toda pripravljeni smo na vse te izzive,” je napovedal.

Foto: motogp