Marco Bezzecchi: Raje vidim, da tekmeci niso moji prijatelji

Avtor prispevka: , objavljeno 14. aprila 2023 .

Vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva MotoGP, Marco Bezzecchi je dejal, da je čuden občutek, ko se bori s prijatelji iz akademije VR46, zato se raje udari s tekmeci, ki niso njegovi prijatelji.

Bezzecchiju dvoboji s Francescom Bagnaio, Luco Marinijem in Francom Morbidellijem niso neznanka, vsaj kar se tiče dirt tracka na ranču Valentina Rossija, toda konkurenčni motocikli so poskrbeli, da so prijatelji postali tekmeci tudi na stezi dirk MotoGP.

Italijan je z zmago v Argentini, njegovo prvo v karieri in prvo za moštvo VR46, prevzel vodstvo v razvrstitvi prvenstva in čeprav sam pravi, da o boju za naslov prvaka 2023 še ne razmišlja, pa je spregovoril o tekmovanju z drugimi člani Rossijeve akademije.

“Po pravici povedano, raje vidim, da tekmeci niso moji prijatelji. Toda s Peccom, Luco, Frankijem in v bodočem upam da tudi z Viettijem, je drugače,” je povedal. “Skupaj treniramo že vrsto let, vendar ko dirkamo v MotoGP in zapremo vizir, so zame vsi tekmeci isti in vsakega poskušam prehiteti. Med sabo se dobro poznamo, poznamo šibke in močne točke drug drugega, zato so zadeve na stezi bolj začinjene.”

Bagnaia je dejal, da so dvoboji na stezah MotoGP precej bolj vljudni, kot na ranču VR46. “Tu se odvijajo najbolj čisti dvoboji,” je povedal aktualni svetovni prvak MotoGP. “Doma so zadeve težje, bolj umazane, vendar je lepo videti druge dirkače iz akademije. Skupaj se razvijamo in letos smo naredili velik korak naprej. Toda imamo pameten pristop, saj vemo, da če sodelujemo doma, smo vsi lahko v ospredju MotoGP. Ostati moramo pametni in se boriti čim bolj čisto.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj