Marciello postal Sauberjev testni in rezervni dirkač

Avtor prispevka: , objavljeno 2. januarja 2015 .

Ferrarijev varovanec Raffaele Marciello se je pridružil Sauberju kot testni in rezervni dirkač za sezono 2015. 20-letni Italijan ima že nekaj izkušenj z dirkalniki Formule 1, saj je testiral s Ferrarijem novembra v Abu Dabiju. Svoje naloge bo združeval z nastopanjem v prvenstvu serije GP2, kjer je leta 2014 enkrat zmagal in osvojil štiri stopničke, s čimer je bil na dirkaški razvrstitvi osmi.

“Zelo sem zadovoljen, ker sem postal član Sauberjevega moštva, ki je v svoji zgodovini sodeloval že s številnimi odličnimi vozniki. Po mojem mnenju je to najboljša odločitev glede moje prihodnje kariere. Vesel sem, da bom lahko zraven nastopal še v GP2, kar bo prihodnjo sezono naredilo dodatno zapolnjeno s časovnega vidika. Zahvaljujem se Ferrarijevi dirkaški akademiji, ker so mi ponudili takšno priložnost. Sedaj je moja naloga, da delam po svojih najboljših močeh,” je svoje občutke strnil Marciello, ki bo tekom sezone dobil tudi priložnosti za nastop na prvih prostih treningih v okviru dirkaških vikendov.

Tudi Monisha Kaltenborn je vesela, ker so v svoje vrste lahko sprejeli odličnega dirkača kot je Marciello, ki je svoj talent dokazal že v nižjih serijah, sploh v evropski Formuli 3, ko je s trinajstimi zmagami osvojil naslov prvaka.

Foto: Ferrari

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo