Marc VDS vse bližje sodelovanju z Yamaho

Avtor prispevka: , objavljeno 20. marca 2018 .

Po poročanju nekaterih medijev naj bi bilo moštvo Marc VDS zelo blizu podpisa pogodbe z Yamaho, ter tako postalo njihova satelitska ekipa od naslednje sezone naprej. Tako bo zamenjala moštvo Tech 3, ki bo ob koncu letošnje sezone končalo sodelovanje z japonsko ekipo in bo v prihodnje sodelovalo z ekipo KTM. Moštvo Marc VDS že vse od prihoda v razred MotoGP leta 2015 sodeluje s Hondo, toda sedaj je belgijsko moštvo odločeno, da si poiščejo novo ekipo, s katero bodo v naslednjih sezonah sodelovali. Vodja ekipe Michael Bartholemy je v zadnjem obdobju večkrat izrazil nezadovoljstvo zaradi sodelovanja s Hondo, saj je Honda okrepila sodelovanje s svojo drugo satelitsko ekipo LCR, za katero nastopata Cal Crutchlow in Takaaki Nakagami, ki imata s Hondo podpisani tovarniški pogodbi. Tudi moštvi Avintia in Angel Nieto sta pokazali zanimanje za sodelovanje z Yamaho, toda tu je imel vlogo tudi Valentino Rossi, ki je nedavno podaljšal pogodbo do leta 2020. Aktualni svetovni prvak razreda Moto 2 Franco Morbidelli, član Rossijeve dirkaške šole nastopa prav za ekipo Marc VDS in tudi to bi lahko imelo pomembno vlogo pri odločitvi za sodelovanje. To temo je nedavno v Katarju odprl vodja Yamahine ekipe Lin Jarvis

“Sodelujemo z dirkaško šolo Valentina Rossija. Analiziramo trg na splošno, ampak imamo tudi dogovor s tem projektom Valentina Rossija in cilj je, da imamo enega izmed njegovih dirkačev v ekipi ob pravem trenutku. Dober primer je Morbidelli, imeli smo možnost podpisati pogodbo z njim, saj smo bili zelo zainteresirani zanj. Toda trenutno sta tako Jonas Folger in Johann Zarco podpisala pogodbi z ekipo Tech 3 in Rossi ter Vinales sta podpisala z nami, tako, da nismo imeli motocikla zanj.”

“Francesco Bagnaia je še en zanimiv primer, ker ko so se pri moštvo Tech 3 odločili, da ne bodo več sodelovali z nami smo v tistem trenutku razmišljali o možnosti, da bi Bagnaia podpisal z ekipo Tech 3.”

Moštvo Marc VDS naj bi že imelo dolgotrajne pogovore z ekipo Suzuki, toda prav zaradi teh dolgotrajnih pogovorov o možnostih sodelovanja, naj bi preusmerili interes v sodelovanje z Yamaho.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish