MARC MARQUEZ “živčen” pred vrnitvijo v MOTOGP

Avtor prispevka: , objavljeno 15. aprila 2021 .

Marc Marquez je priznal, da je pred prvim nastopom na dirki MotoGP po 265 dneh odsotnosti nekoliko živčen, kar zanj ni v navadi.

Marquez je bil z dirk odsoten vse od spodletele vrnitve na kvalifikacijah za VN Andaluzije v Jerezu lani, kjer je le nekaj dni po operaciji zlomljene roke nastopil na kvalifikacijah. Šestkratni svetovni prvak razreda MotoGP je nato moral izpustiti preostanek sezone 2020 in prestati še dve operaciji, zadnjo decembra lani, ta konec tedna pa se bo Španec vendarle vrnil in sicer na dirki za VN Portugalske v Portimau.

“Lepo se je vrniti, saj je bilo preteklih devet mesecev zame zelo, zelo težkih,” je povedal dirkač Honde. “Jutri bom naredil najpomembnejši korak v mojem okrevanju, kar je ponovna vožnja MotoGP motocikla. Zdaj sem nekoliko živčen, v želodcu imam metuljčke, kar zame ni v navadi, toda vem, da bo to po prvem prostem treningu minilo in prišel bo trenutek, ko bom lahko spet užival v vožnji na motorju.”

Španec se je pred novinarsko konferenco v četrtek srečal s svojo ekipo, ki je bila po srečanju zelo motivirana. “Vsi so bili zelo motivirani, tako da sem jih moral malce pomiriti. Dejal sem, da na prvem treningu ne bom stari Marc, saj bom potreboval še nekaj časa. Še vedno okrevam in do stare forme me ločita še dve oviri – fizična in psihična.”

https://twitter.com/marcmarquez93/status/1382695171410776065

Marquez je dejal, da se je veselil nastopa na dirkah v Katarju, česar pa mu zdravniki naposled niso dovolili, kar je težko sprejel, saj je sam čutil, da je pripravljen. A še težje mu je bilo po poškodbi dirke spremljati iz domačega naslonjača. “Sprva je bilo zelo čudno, sredi sezone pa je postalo povsem običajno. Sedel sem pred TV zaslonom in gledal dirke, tako kot številni drugi gledalci in užival. Težko je bilo sprejeti odločitev, da v Katarju ne nastopim, saj sem čutil, da sem pripravljen, čeprav ne čisto 100-odstotno. A sledil sem nasvetom zdravnikov, čeprav je bilo težko čakati devet mesecev. Še težje je bilo zaradi dvomov. Ne le dvomov, da bom še kdaj vozil, temveč tudi dvomov, da bom sploh še imel normalno roko,” je pojasnil devetkratni svetovni prvak, ki je dodal, da mu je pri okrevanju veliko pomagala njegov optimizem, še bolj pa ljudje okrog njega, ki so skrbeli, da je ostal motiviran.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish