Marc Marquez: Tretja operacija in dolgo okrevanje za prvaka

Avtor prispevka: , objavljeno 3. decembra 2020 .

Marc Marquez je danes obiskal bolnišnico v Madridu, kjer je poiskal drugo zdravniško mnenje, glede zdravljenja njegove desne roke, katero je poškodoval pri padcu na VN Španije v Jerezu julija letos.

Dirkač Honde je opravil zdravniški pregled, potem ko se je v preteklih tednih sestal z več različnimi specialisti, ki so bili prisotni tudi na današnjem pregledu z ekipo, ki je opravila prvi operaciji v Barceloni. Španec se bo po poročanju španskih medijev še danes odločil, če oziroma kdaj bo opravil s tretjo operacijo, pri kateri mu bodo presadili kost v roko in s tem poskrbeli za primerno celjenje zloma in naknadne poškodbe kosti, ki je bila posledica preobremenitve in posledičnega zloma vstavljene titanske ploščice.

Marquezov oče Julia Marquez je na vratih bolnišnice novinarjem izdal, da osemkratni svetovni prvak še ni prestal operacije, dodal pa je tudi, da ne ve, če je dodatna operacija najboljša možna rešitev, a da se bo njegov sin še odločil, kako nadaljevati.

Strokovnjaki pravijo, da bo, če se odloči za operacijo, to potrebno opraviti čimprej, saj bo operirana roka morala počivati vsaj 3 mesece, zatem pa bo sledila intenzivna fizioterapija. To pa pomeni, da bo Španec izpustil prav vsa zimska testiranja za sezono 2021, morda pa tudi prvo dirko, ki bo predvidoma na sporedu 28. marca 2021. Kljub temu pa bi bila po mnenju specialistov to za Marqueza, ki naj bi bil zelo nezadovoljen z nasveti Dr. Xavierja Mira, ki je kot član zdravniške ekipe MotoGP opravil prvi dve operaciji, morda celo najboljša izbira, saj bo 17. februarja dopolnil 28 let, po zadostnem času za zdravljene pa bo tako imel še dovolj časa, da se ob polnem zdravju vrne na tekmovalne steze.

Marquez naj bi svojo odločitev sporočil še danes.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj