Marc Marquez se v Avstriji vrača v paddock MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 9. avgusta 2022 .

Osemkratni svetovni prvak Marc Marquez se bo v sklopu dirke za VN Avstrije vrnil v paddock MotoGP, kjer se bo v garaži Honde sestal s svojo ekipo, ter člani Honde iz tovarne.

“Honda se nahaja v prelomnem trenutku,” je dejal Španec. “Veliko se pogovarjam z ekipo in poskušam razumeti letošnji motocikel, ter kaj se dogaja. Zato bom odpotoval v Avstrijo, kjer se bom pogovoril z vsemi, ter se sestal z osebjem HRC z Japonske, s katerimi bomo delali na prihodnosti. Skupaj delamo, skupaj zmagujemo in skupaj izgubljamo, skupaj se bomo tudi vrnili.”

Marquez je pojasnil, da je pogosto tudi v stiku s testnim in rezervnim dirkačem Stefanom Bradlom, ki z njegovim delom ekipe preizkuša novosti. “V Mugellu sem rekel, da bom doma, toda želim ostati povezan. S prejšnjo ekipo sem se premalo povezoval, tokrat pa bi bil rad povezan, da bo vse sveže, ko se vrnem,” je dejal Španec, ki je spregovoril tudi o poteku celjena po operaciji roke, katero je prestal pred desetimi tedni. “Korak za korakom se počutim boljše, kost se lepo celi, kar je najboljša novica od vseh. Še vedno sem v fazi okrevanja, po drugi plati pa delam na kondicijskih pripravah, da bom pripravljen. Konec avgusta imam še en pregled, tam pa bomo lahko naredili nov korak pri okrevanju, ko bomo lahko začeli graditi še mišično maso.”

O tem, kdaj bi se lahko vrnil, dirkač Honde ni želel govoriti, a pravi, da je optimističen. “Optimističen sem, toda ne želim preveč napovedovati glede časovnice, dokler ne bom imel tega pregleda. Za zdaj še ne msme preveč hiteti, saj sem predolgo čakal, na občutke, ki jih imam.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish