Marc Marquez se bo vrnil v MotoGP še preden povsem okreva

Avtor prispevka: , objavljeno 18. avgusta 2022 .

Španski zvezdnik MotoGP, Marc Marquez je napovedal, da se na dirke svetovnega prvenstva želi vrniti še preden bo povsem okreval.

Dirkač Honde si je po dirki za VN Italije maja letos vzel odmor od dirkanja v prvenstvu MotoGP in se odpravil na četrto operacijo desne roke, s katero so specialisti odpravili nepravilno zaceljeno kost v nadlahti.

Operacija kosti, katero si je Marquez poškodoval v na dirki v Jerezu leta 2020, je povsem uspela, šestkratni svetovni prvak MotoGP pa je ta konec tedna prispel v Avstrijo, kjer bo na Red bull ringu potekala trinajsta letošnja dirka. Španec se sicer še ne bo vrnil na stezo, temveč se bo v garaži Honde sestal z inženirji iz domače tovarne, ter svojo ekipo.

Marquez je tako v sklopu dirkaškega konca tedna bil na razpolago novinarjem za vprašanja in tako je seveda odgovoril tudi na vprašanje, o tem, kdaj pričakuje vrnitev na dirke MotoGP.

“Ne vem točno kdaj,” je povedal. “Kost je zaceljena, zdaj ostaja vprašanje mišic. Zavedam se pomembnosti rehabilitacije in če bo potrebno počakati še kakšen teden, potem bom počakal še en teden. Ko bom čutil, da sem 70 ali 80-odstotno pripravljen da lahko motor vozil bolj ali manj brez težav, potem se bom vrnil, saj je za zadnji del okrevanja vožnja motorja najboljša. Ne moreš čakati, da boš 100-odstotno okreval, da bi vozil motor.”

Marqueza prihodnji teden čaka zdravniški pregled, kjer bo s svojimi zdravniki določil, kdaj se bo lahko vrnil na motor, sam pa pravi, da je njegov cilj, da se vrne še pred koncem sezone.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj