Marc MARQUEZ prestal TRETJO OPERACIJO roke, čaka ga 6 MESECEV rehabilitacije

Avtor prispevka: , objavljeno 4. decembra 2020 .

Kot smo poročali, je Marquez v preteklih tednih v zvezi z zdravljenjem zlomljene roke opravil več posvetov z različnimi strokovnjaki in se odločil za operacijo desne nadlahtnice, ki se po dveh operacijah ni celila.

Operacija je trajala kar 8 ur, a na srečo Španca brez zapletov ali posebnosti. Med operacijo, ki jo je izvedla ekipa petih kirurgov, pa so mu iz roke odstranili prejšnjo ploščico in vijake ter namestili novo, poleg pa presadili del kosti iz njegove medenice, v kateri se nahaja veliko celic, potrebnih za aktivacijo rasti kosti na mestu zloma.

Dirkač Repsol Honde naj bi okreval šest mesecev, kar pomeni, da bo izpustil začetek sezone, ki bo 28. marca v Katarju, če bo začasni koledar dirk 2021 potrjen, pa moral izpustiti prvih 6 dirk sezone 2021, najhitreje pa bi se lahko vrnil na domači dirki za VN Katalonije, ki bo na sporedu predvidoma 6. junija.

Marc Marquez se je poškodoval na prvi dirki sezone v Jerezu.

Honda za zdaj operacije še ni komentirala, govori pa se, da je Andrea Dovizioso že stopil v stik z moštvom in se ponudil za zamenjavo Španca, ki motorja ne bo vozil skoraj eno leto.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish