Marc MARQUEZ: Poskus vrnitve v JEREZU je bila NAPAKA

Avtor prispevka: , objavljeno 15. decembra 2020 .

Marquez je bil na začetku vesel, da ga je ekipa pustila dirkati že teden po padcu. Na preizkusu je moral narediti 40 sklec in po opravljenem je pričel z treningi. Vendar vgrajena ploščica ni zdržala pritiska in se je zlomila, kar je povzročilo, da je moral Španec na drugo operacijo.

Zdravniki so mu zatrdili, da je edina nevarnost, če bi ponovno padel, ter bi se tako stanje njegove poškodbe poslabšalo. Nikoli pa mu niso povedali, da se lahko ploščica zlomi zaradi prevelike preobremenitve. Vsi so skozi celotno sezono pričakovali, da se bo Španec vrnil in vmešal v boj za naslov predvsem na račun zelo izenačenega prvenstva, v katerem si noben dirkač ni pridelal velike prednosti.

Še vedno ni jasno, kdaj se bo Marc Marquez vrnil v karavano dirkačev MotoGP. – Foto: MotoGP.com

“Letos sem se marsikaj naučil. Tudi to, da je bil poskus vrnitve po poškodbi prenagljen. Ploščica se je enostavno zlomila. Poskus vrnitve v Jerezu je bil napaka. Naučil sem se, da dirkači ne vidijo strahu, zato nas morajo zdravniki ustaviti, da ne počnemo neumnosti. Po operaciji je prvo vprašanje vsakega voznika, kdaj se lahko vrnem na motocikel, ampak zdravnik mora vedeti, kako nas ustaviti, on mora biti realen,” je dejal osemkratni svetovni prvak Marc Marquez.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish