Marc Marquez okreva počasneje, kot pričakovano

Avtor prispevka: , objavljeno 2. novembra 2020 .

Med drugim MotoGP dirkalnim vikendom na dirkališču MotorLand Aragon je Stefan Bradl razkril, da bo tekmoval tudi na preostalih treh dirkah sezone. Honda sicer tega še ni uradno potrdila.

V zadnjih nekaj tednih je Marc Marquez na Instagramu in Twitterju redno objavljal fotografije, na katerih je razvidno, da že trenira. Videli smo tudi video posnetke, ki ga prikazujejo s prijatelji v dnevni sobi, kako je spremljal zadnje dobre predstave svojega brata Alexa.

Govori se, da bi lahko prišlo tudi do tretje operacije desne nadlakti. Pri Hondi tega še niso potrdili, a tudi ne zanikali. Vemo le za podatke, da rehabilitacija poteka in da čakajo, da bo Marquez spet popolnoma pripravljen.

“Marc okreva in se poskuša spraviti v stanje, v katerem je bil pred poškodbo,” je šef Hondine ekipe Alberto Puig povedal za DAZN Espana. Kljub temu priznava: “Vse skupaj gre počasneje, kot je bilo pričakovati, a osnovna ideja je, da si Marc dobro opomore in se maksimalno pripravi.”

“Res je, da gre vse skupaj počasneje kot smo pričakovali. Trenutno ne razmišljamo o ničemer drugem. Upamo ma najboljše. Seveda nisem jasnovidec, vendar moramo gledati pozitivno,” je dejal Puig. Na vprašanje, ali bo Marquez še vozil v tej sezoni, je nekdanji dirkač diplomatsko odgovoril: “Najverjetneje je, da bo še naprej okreval korak za korakom.”

Članek lahko preberete tudi na vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish