Marc Marquez ne pričakuje, da bo takoj zmagoval

Avtor prispevka: , objavljeno 21. januarja 2024 .

Marc Marquez pred začetkom sezone 2024 umirja pričakovanja in pravi, da ne pričakuje, da bo že na prvih dirkah zmagoval, ali vozil enako hitro, kot Jorge Martin ter Francesco Bagnaia.

Španec se je ob koncu 2023 po enajstih letih sodelovanja razšel z ekipo Repsol Honda in presedlal na Ducatija moštva Gresini Racing. Čeprav je na novembrskih testiranjih v Valenciji, ko je odpeljal prve kroge z Ducatijem, postavil četrti čas z 0.171 sekunde zaostanka, pa pred začetkom sezone ne pravi, da bo poskušal biti hiter, a bo ubral miren pristop. “Ljudje imajo visoka pričakovanja. Toda eno so pričakovanja, drugo pa resničnost. Moj pristop bo, da bom poskušal biti hiter na stezi in če bom lahko na prvih testiranjih hitrejši, bom to poskušal pokazati. Vendar pa bom poskušal odmisliti pričakovanja, ter mirno delati v svoji garaži, kar bo nujno potrebno, še posebej na začetku.”

Kljub temu pa osemkratni svetovni prvak pravi, da to ne pomeni, da ne bo hiter. “Seveda bi bil rad hiter, čeprav se ne morem pretvarjati, da bom po štirih letih, ki so bila zame prava nočna mora, že takoj na začetku v boju za zmage. V zadnjih dveh sezonah nisem zmagal na niti eni dirki, poleg tega pa bom imel enak motocikel kot Bagnaia in Martin, ki ga vozita že nekaj let in sta na njemu zmagala na številnih dirkah. Super hitra sta in vozila bosta letošnji motocikel, ki bo, lahko rečemo, enak kot moj. Vendar pa se ne morem pretvarjati, da bom takoj na enakem nivoju in tudi ne bi bilo normalno, če bi bil.”

Španec je po koncu sezone sicer prestal operacijo roke zaradi t.i. arm pumpa, kar je skoraj povsem običajna operacija pri dirkačih, kar pomeni, da je bila letošnja zima prva po 2017, ko se ni boril s poškodbami. “Končno sem preživel običajno zimo. Tudi to je zelo pomembno, saj sem od sezone 2018 vsako zimo preživel poškodovan. Tokrat ni bilo poškodb katerim se bom poskušal izogniti. Zadnjih nekaj let so bile zame nočna mora in so bile delno krive za moje rezultate, ne le Honda. V vseh teh pogledih bom poskušal delati boljše, dobiti boljši občutek na stezi, ter znova ustvariti prihodnost,” je še dodal Marquez.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj