Marc Marquez: Največja razlika je med ekipami

Avtor prispevka: , objavljeno 10. februarja 2024 .

Marc Marquez je pred svojo prvo sezono MotoGP v kateri ne bo dirkal za Hondo, spregovoril o razlikah med starim in novim delovnim mestom. Španec je po enajstih sezonah s tovarniško ekipo Honde letos prestopil v ne-tovarniško ekipo Gresini Racing in čeprav je Ducati, s katerim bo dirkal letos, precej drugačen od Honde, katere je vajen, pa je osemkratni svetovni prvak dejal, da je morda še največja razlika v samem delu ekipe.

Pojasnil je, da ne gre le za razliko med japonskim in italijanskim načinom dela: “Ne gre le za italijanski ali japonski način, temveč za tovarniško in ne-tovarniško. V tovarniški ekipi imaš na razpolago veliko več novosti, ki jih lahko preizkusiš. Tam sem moral paziti na svojo vožnjo, ostati osredotočen in biti natančen pri dajanju povratnih informacij, saj so na podlagi teh razvijali motocikel. Zdaj pa sem v drugačnem položaju. Zdaj se lahko osredotočam bolj na slog vožnje, tok informacij s tehniki in mehaniki pa je drugačen.

Honda je bila japonska ekipa z japonsko kulturo. Gresini pa je zasebno, družinsko moštvo z italijansko kulturo. Gre za popolnoma drugačno okolje.”

Marquez je prva testiranja pred začetkom sezone končal na skupno šestem mestu, njegov moštveni kolega, brat Alex, pa je bil četrti. Toda tekmeci, kot je Jorge Martin pravijo, da Marc še ni pokazal vsega in da se bo verjetno že na prvi dirki v Katarju, ki bo 10. marca, boril za zmago.

Foto: redbull content pool

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje