Marc Marquez: Martin in Bagnaia, pazita se!

Avtor prispevka: , objavljeno 26. novembra 2023 .

Marc Marquez je pred zadnjo dirko MotoGP sezone 2023 napovedal, da se ne bo zadrževal in da bo na svoji zadnji dirki za ekipo Repsol Honda napadel, če bo dobil priložnost.

Marquez je v soboto na šprinterski dirki slavil uvrstitev na stopničke, s čimer je potrdil, da ima v Valencii solidno formo, na šprinterski preizkušnji pa ni popuščal niti, ko se je boril z Jorgejem Martinom, ki je vpet v boj za naslov s Francescom Bagnaio.

“Bilo je blizu s kandidatom za naslov, vendar vsi vozijo na polno vse do konca in se trudijo doseči čim boljši rezultat,” je povedal Marquez, ki je dirko začel z devetega mesta, stopničke pa posvetil 11-letnemu sodelovanju z Repsol Hondo. “Med četrtim in petim ovinkom sta se prehitevala Binder in Vinales, zato je Jorge zaviral nekoliko prej in mi ponudil priložnost. Dobro je zaprl prostor, ko pa sem videl, da je ob meni, sem popustil plin, saj bi v nasprotnem primeru verjetno trčila. Poskušal sem paziti nanj, toda tudi tako je prišlo do dotika. Tudi jutri bom dal vse od sebe.”

Šestkratni svetovni prvak MotoGP, ki letos še ni zmagal na nobeni izmed dirk, je pred nedeljsko dirko začutil priložnost, zato je na poslovilni dirki za Hondo pripravljen tvegati vse. “Napadal bom. Če bom imel pravi ritem in če bom dobil priložnost bom napadel. V Katarju nisem poskušal prehiteti Martina in Pecca. Pecca na sprint dirki, Martina na glavni dirki, saj enostavno nisem imel prave hitrosti, zato ni bilo smiselno napadati. Toda tukaj imam potrebno hitrost in želim se boriti zase, za svoj čim boljši rezultat. Ves čas znotraj mej.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj