Marc Marquez in Pedro Acosta moštvena kolega pri KTM-u oziroma Husqvarni?

Avtor prispevka: , objavljeno 23. maja 2023 .

V paddocku MotoGP so vse glasnejše govorice o prestopu Marca Marqueza h KTM-u, v enačbi pa se je zdaj znašel tudi nadarjeni Pedro Acosta.

Pri KTM-u so sicer zaenkrat zadovoljni s trenutno zasedbo Jacka Millerja in Brada Binderja v tovarniški ekipi, razočaral pa jih ni niti novinec Augusto Fernandez, ki dirka za njihovo poltovarniško ekipo GasGas oziroma Tech3.

Bolj vprašljiva pa je situacija s Fernandezovim moštvenim kolegom Polom Espargarojem, ki še vedno ni okreval po poškodbah, katere je staknil v hudi nesreči na MotoGP treningu za VN Portugalske. Španec sicer trdi, da se je odločen vrniti, v moštvu pa so, za zdaj, pripravljeni čakati na njegovo vrnitev, toda v primeru, da bo to potrebno, bi njegovo mesto lahko prevzel Acosta, za katerega sicer v KTM-ovem MotoGP gnezdu ne bo prostora.

Toda po govoricah doseč se pojavlja še ena možnost in sicer, da KTM ustanovi oziroma pridobi še eno poltovarniško moštvo, s čimer bi imeli prostor tako za Acosto, in morda še celo pomembneje, za Marca Marqueza.

Osemkratni svetovni prvak, katerega podpira avstrijski Red Bull, naj bi bil na robu odhoda iz Honde, s sabo pa bi zelo verjetno odpeljal tudi španski Repsol. Eden izmed scenarijev omenjenih govoric je, da bi KTM v MotoGP pripeljal svojo znamko Husqvarna, katero bi zastopala Marquez in Acosta.

Lahko pa bi prišlo tudi do menjave mest v tovarniški ekipi, kjer bi Marquez zasedel mesto Binderja oziroma Millerja, ki pa bi prevzel vodenje poltovarniške ekipe, Acosta pa bi se lahko znašel tudi v Hondi, namesto Marqueza.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj