Marc Marquez brez odpeljanih krogov vse od prvih testiranj v Katarju

Avtor prispevka: , objavljeno 26. maja 2020 .

Marc Marquez je svoje zadnje kilometre s Hondinim motociklom odpeljal na testiranjih v Katarju pred več, kot dvema mescema. Zadnja testiranja za Hondo sicer niso bila najbolj uspešna in prav to skrbi japonsko ekipo pred prvo dirko sezone čeprav so prav zadnji dan naredili korak naprej, potem ko so se vrnili na lanskoletno specifikacijo aerodinamike. Toda od takrat motocikel ni bil na stezi, zato šef Marquezovih mehanikov, Santi Hernandez misli, da bodo za testiranja izkoristili kar prvo dirko, ki naj bi bila na sporedu 19. julija. “Malo nas skrbi, ker smo na testiranjih v Katarju preizkusili kar nekaj novosti in imeli veliko težav,” je povedal. “Na koncu smo našli rešitev zanje, toda zdaj, ko se sezona počasi začenja, ne smemo pozabiti, da so bile naše priprave nekoliko zakomplicirane. Preizkušali smo veliko delov, medtem ko smo imeli težave z aerodinamiko, zato bomo morali te dele znova oceniti na stezi.

Za nas bo tako prva dirka, pa morda tudi druga, skoraj kot testiranje, saj bomo morali ugotoviti, kakšen paket bo najboljša osnova za prvo dirko, še posebej pa bomo morali ugotoviti, če je pot, ki smo jo izbrali zadnji dan testiranj v Katarju, prava.”

Hondi še vedno največ težav povzroča prednji del motocikla, nov aerodinamični oklep pa je stanje še poslabšal. Zato so motocikel preizkusili še z lanskoletnim oklepom, s čimer so težave deloma že rešili. Še pred prvo dirko v Jerezu pa bodo moštva opravila enodnevno testiranje, kjer bodo pri Hondi poskušali potrditi ugotovitve iz Katarja.

“Za nas bo to testiranje zelo pomembno, saj bomo poskušali potrditi občutek, ki smo ga dobili v Katarju. Od tam naprej nas čaka veliko dela, toda najpomembneje je, da bomo v Jerezu prvi dan imeli tako dober občutek, kot zadnji dan v Katarju,” je pojasnil Hernandez, ki je potrdil, da tudi Honda razvija svojo startno napravo, s katero dirkač zaklene vzmetenje, a še ne ve, če bo pripravljena za dirko v Jerezu.

Medtem ko se nam obeta kratka sezona desetih oziroma dvanajstih dirk pa Hernandez meni, da bi lahko letos, zaradi dolgega premora, videli kar nekaj presenečenj. “Na prvih dirkah bomo verjetno videli nekaj presenečenj, saj se razlike med dirkači pojavijo že po božičnih praznikih,ko pridemo na prva testiranja v Malezijo. Nekateri imajo po dolgem premoru več težav s prilagajanjem motociklu, kot drugi, zato mislim, da bi nas lahko kateri izmed dirkačev presenetil.”

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
Honda
2 leta pred

Mislim da je Honda rešila težave in bo med top 3, Marcova forma pa tudi ne bo težava

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish