Marc Marquez bo vendarle izpustil prvo dirko v Katarju

Honda zanika težave z okrevanjem MArca Marqueza
Avtor prispevka: , objavljeno 22. marca 2021 .

Marc Marquez je po poškodbi iz lanske sezone v letošnjem letu že sedel na motor in odpeljal nekaj testnih krogov in vse je kazalo na to, da bo na prvi dirki sezone nastopil, saj ga je Honda prijavila na seznam dirkačev za dirko. Danes pa so po posvetu z zdravniki iz bolnice Ruber Internacional odpovedali nastop.

Marc je kilometre nabiral na dirkališču v Barceloni in Portugalskem Portimao z motorjem RC213V-S. Potrdil je, da so mu zdravniki po posvetu predlagali, da bi bilo sodelovanje na dirki prehitro, saj je od zadnje operacije minilo 15 tednov, ter da naj nadaljuje z rehabilitacijo.

“Po zadnjem pregledu z zdravniško ekipo so mi zdravniki svetovali, da bi bilo najbolje, da se ne udeležujem VN Katarja in nadaljujem z načrtom okrevanja, ki smo mu sledili v zadnjih tednih. Rad bi, da bi se lahko udeležil uvodne dirke svetovnega prvenstva, vendar si bomo morali še naprej prizadevati, da bomo lahko obnovili optimalne pogoje, ki nam omogočajo vrnitev na tekmovanje,” je dejal Španec.

Marquez je na socialnih omrežjih sporočil, da bo izpustil prvo pa tudi drugo dirko na dirkališču Losail, upa pa da se bo vrnil na tretji dirki sezone na Portugalskem.

Foto: Twitter/marcmarquez93

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish