Mamola: Rossi in Vinales ne bosta dolgo prijatelja

Avtor prispevka: , objavljeno 1. junija 2016 .

Randy Mamola, nekdanji dirkač 500 kubičnega razreda motociklizma meni, da prijateljstva, kakršnemu smo priča letos med Valentinom Rossijem in bodočim moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom, ne bomo gledali prav dolgo. “V Mugellu sem videl ogromno fotografov, ki so po kvalifikacijah želeli posneti fotografijo Valentina, toda praktično na vsaki je bil poleg še Vinales.”

Jorge Lorenzo je bil prepričan, da sta se Vinales in Rossi na kvalifikacijah za VN Italije dogovorila, da si pomagata z vožnjo v zavetrju. Lorenzo je bil prepričan, da je Rossi samo na račun Vinalesove pomoči prišel do najboljšega štartnega položaja, Mamola pa je sodelovanje bodočih moštvenih kolegov pri Yamahi opazil že na prejšnjih dirkah.

“Do boljšega štartnega mesta sta si pomagala že v Argentini in v Le Mansu, toda vsi so to opazili šele v Mugellu, zaradi Rossijevega najboljšega štartnega položaja,” je pojasnil Mamola, ki je opozoril: “Od zdaj bomo lahko pozorni na dvoje. Prva stvar je ta, da bosta Maverick in Valentino imela v Barceloni novo priložnost, da ponovita njuno taktiko sodelovanja na kvalifikacijah, s čimer bosta prepričala še tiste, ki so do zdaj verjeli, da je šlo le za naključje. Druga pa, ad bomo lahko spremljali v katero smer se bo njun prijateljski odnos spreminjal s tem ko se bo bližal november, ko bosta končno postala soseda v garaži.

Če je Vinales tako dober, kot misli, da je, bo temu prijateljstvo rok trajanja potekel čez šest mesecev,” je še dodal Mamola.

Foto: Suzuki

najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo