Maldonado se še vedno osredotoča na 2014

Pastor Maldonado
Avtor prispevka: , objavljeno 27. oktobra 2014 .

Dirkač ekipe Lotus vztraja, da sta do konca le še tri dirki za katere delajo 100%, torej se ne pripravljajo za 2015, ampak samo za 2014. Seveda je ta izjava skregana z logiko, saj je Grosjean že septembra dejal, da je razvoj dirkalnika E22, ki ga uporabljajo v letošnji sezoni zaostavljen (vsaj v večji meri). Sicer bo ekipo v Austinu preizkusila nov nos dirkalnika (dizajn za 2015), a to ne pomeni, da delajo samo na novem ali samo na starem dirkalniku.

Maldonado tako pravi: »Do konca sezone so še tri dirke, na kterih bomo poizkušali osovjiti čim več točk. Vemo, da to ne bo lahko, a vseeno bomo poizkusili. Zadnje tri dirke bodo tudi najbolj zanimive in zaradi tega želimo biti močni, ter tako sezona 2014 ostaja naša glavna prioriteta. Kljub vsemu pa ni skrivnost, da že s številnimi rešitvami gledamo v 2015.«

Torej pri Lotusu razvijajo oba dirkalnika tako letošnjega, kot tistega za prihajajočo sezono. Na novem dirkalniku bo veliko sprememb in kot pravi Maldonado: »Zelo se veselim novega izziva, saj pričakujem velik potencial posodobljenega dirkalnika, s katerim želimo dosegati še boljše rezultate.« Vsekakor pa si pri Williamsu v Austinu želijo boljši rezultat kot so ga dosegli na ruski dirki v Sošju.

Foto: Williams